menu

Begeleid Wonen

Op onze eigen AIIDB locatie bieden we een veilige haven. Een (t)huis waar we cliënten verder helpen in hun ontwikkeling zodat ze straks zelfstandig kunnen wonen. Wij geloven dat iemand altijd in ontwikkeling blijft en daarom wordt de vorm en aanpak van de begeleiding steeds opnieuw afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt.

Begeleid Wonen

Wonen op een AIIDB locatie betekent voor onze cliënten niet alleen een dak boven hun hoofd, maar ook een thuis, begeleiding op maat en de vrijheid om zich te verder te ontwikkelen. Vanuit een fijne en stabiele woonplek stimuleren we zelfredzaamheid en helpen we bij alles wat er komt kijken bij zelfstandig wonen en leven. We begeleiden bij praktische zaken, zoals financiën of het vinden van een baan of dagbesteding, en we houden verbinding met het netwerk van de cliënt. 

 

Je woont bij ons in een studio met eigen keuken, badkamer en toilet. Er is ook een gezamenlijke ruimte waar we bijvoorbeeld regelmatig samen eten. We zijn altijd open en eerlijk tegen elkaar en daarom maken we geen plannen vóór jou, maar maken we plannen mét jou. Als jij toe bent aan de volgende stap in je ontwikkeling, dan is begeleid wonen bij AIIDB misschien wel iets voor jou. Je kunt ons altijd bellen, mailen of een kop koffie komen drinken zodat we samen kunnen bespreken of er een passende plek voor je is.

Gerrit

Toen hij ontslagen werd uit het ziekenhuis, had hij geen plek om heen te gaan. Toen stond AIIDB ineens voor de deur.

lees meer

Marije

Ik had niet echt een plek en voelde me nergens thuis en toen stond ik hier en dacht ik ja, dit voelt goed!

lees meer

UP